Yazın Vazgeçilmezleri - Side

Yazın Vazgeçilmezleri - Side

Side

Side, Türkiye'nin güney Akdeniz kıyısında bir tatil beldesidir. Antik bir liman kenti olup uzun plajları ve Greko-Romen kalıntılarıyla tanınır. Merkezde 15.000 kişi kapasiteli 2. yüzyıldan kalma Antik Tiyatro'nun kalıntıları yer alıyor. Helenistik Athena Tapınağı'nın beyaz mermer sütunları limanın yakınında duruyor. Restore edilmiş bir Roma hamamı kompleksi olan Side Müzesi'nde bulunan buluntularla birlikte başka alanlar da serpiştirilmiştir.


Herşey dahil otelleriyle meşhur Side için size harika bir tatil planlaması çıkarttık;

1.Gün: Antik Side Şehri

İlk gününüzde Antalya'nın tarihi Side şehrini keşfetmek için zaman ayırabilirsiniz. Burada Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Agora ve Nymphaeum gibi tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Side Antik Tiyatro, MÖ 2. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahiptir ve ihtişamlı mimarisi ile ziyaretçileri büyüleyen bir yerdir.

2.Gün: Perge ve Aspendos Antik Kentleri

İkinci gününüzde Perge ve Aspendos Antik Kentlerini keşfedebilirsiniz. Perge, Antalya'nın en önemli antik kentlerinden biridir ve yaklaşık 1000 yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Aspendos Antik Tiyatrosu ise, tarihi yapıları arasında en iyi korunan yapıdır ve MÖ 2. yüzyılda inşa edilmiştir.

3.Gün: Kursunlu Şelalesi ve Düden Şelalesi

Üçüncü gününüzde Antalya'nın doğal güzelliklerini keşfetmek için Kursunlu Şelalesi ve Düden Şelalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Kursunlu Şelalesi, ormanlık alanlar içinde yer alan bir doğal güzelliktir ve kristal berraklığındaki suyu ile ziyaretçileri büyüler. Düden Şelalesi ise, Antalya'nın en ünlü doğal güzelliklerinden biridir ve şehir merkezine yakın konumuyla kolayca ziyaret edilebilir.

4.Gün: Manavgat Nehri ve Manavgat Şelalesi

Dördüncü gününüzde Manavgat Nehri'nde tekne turuna çıkabilirsiniz. Bu tur sırasında Manavgat Şelalesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Manavgat Nehri, doğal güzelliği ve serin suları ile ziyaretçileri kendine çeken bir yerdir. Ayrıca Manavgat Şelalesi, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki suyu ve etrafındaki piknik alanları ile ziyaretçilerin sıkça uğradığı bir yerdir.

6.Gün: Alara Kalesi ve Sapadere Kanyonu

Beşinci gününüzde Alara Kalesi ve Sapadere Kanyonu'nu keşfedebilirsiniz. Alara Kalesi, Side ve Alanya arasında yer alan bir kaledir ve M.S. 1231 yılında Selçuklu İmparatorluğu tarafından inşa edilmiştir.

Ayrıca Antik Side Şehri turunuz için aşağıdaki bilgileri bilmeniz sizi çağlar öncesi bir yolculuğa çıkmanızda rehberiniz olacaktır.

Antik Tiyatro: Antik tiyatro, MÖ 2. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip ve Side'nin en önemli tarihi yapılarından biridir. İhtişamlı mimarisi, dekoratif heykelleri ve antik dönemin izlerini taşıyan yapıları ile ziyaretçileri büyülemektedir.

Apollon Tapınağı: Side'deki Apollon Tapınağı, MÖ 2. yüzyılda inşa edilmiştir ve Roma döneminde yeniden yapılmıştır. Tapınak, kentteki en önemli yapılarından biridir ve etkileyici mimarisi ile ziyaretçileri büyülemektedir.

Agora: Agora, Side'nin ticaret merkezi ve toplantı alanıydı. Günümüze kadar gelen yapılar arasında ise agora çeşmesi, agora kapısı ve stoa yer almaktadır. Bu yapılar arasında gezinti yaparak, antik dönemin izlerini keşfetmek mümkündür.

Nymphaeum: Nymphaeum, Side'nin su kaynağıdır ve suyun tanrıçası Nymphaeum'un adını taşımaktadır. Bu yapıda suyun sıçradığı heykeller ve şelaleler bulunmaktadır. Nymphaeum, Antik Side Şehri turu sırasında görülmeye değer bir yerdir.

Museum: Antik Side Şehri'nde ayrıca küçük bir müze de yer almaktadır. Müzede Roma dönemine ait kalıntılar, mozaikler ve heykeller gibi antik döneme ait birçok eser sergilenmektedir. Müze, tarihe ilgi duyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

Antik Side Şehri turu yaparken, tarihi yapılara eşlik eden deniz manzarası da görülmeye değerdir. Ayrıca, tur sonrasında yakındaki restoranlarda Akdeniz mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Antalya
    Antalya, tarihi ve doğal güzellikleri, harika plajları ve lezzetli yemekleri ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen bir turistik şehir. Buraya gelip görebileceğiniz o kadar çok şey var ki, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz için burada size baz...
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Alanya
    Alanya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan turistik bir şehirdir. Muhteşem plajları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Bodrum
    Bodrum, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer alan Muğla ilinin en önemli turistik merkezlerinden biridir. Turkuaz rengi denizi, güneşli havası, tarihi kalıntıları ve eğlenceli gece hayatıyla Bodrum, yılın her dönemi turistlerin ilgisini çekmektedir.
  • Bilgilendirme - 2024 Trafik Cezaları Ne Kadar
    Yeni yıl ile beraber sürücüler 2024 trafik cezaları ne kadar gibi sorgulamalar yapmakta. Fiyatları her yıl değişebilen para cezaları gereği sürücülerin güncel rakamlardan haberdar olması önem kazanıyor.
  • Bilgilendirme - Kaza tespit tutanağı e-Devlet'ten oluşturulabilecek
    e-Devlet mobil uygulaması üzerinden artık trafik kazalarının ardından tutanak oluşturmak daha kolay hale geldi. Sürücüler, matbu evraka gerek kalmadan cep telefonlarından tutanak oluşturabilecek.
Whatsapp Telefon