4 Mevsimlik Rotalar - Kapadokya

4 Mevsimlik Rotalar - Kapadokya
Türkiye’nin merkezinin güneyinde, Ankara’nın güneydoğusunda bulunan ay manzaralı bölge Kapadokya, peri bacaları adı verilen eşsiz jeolojik oluşumları ile ünlüdür. Büyük, koni biçimindeki oluşumlar, çevredeki yumuşak volkan tüflerinin erozyona uğramasıyla zaman içinde oluşmuştur. Geçmiş kültürler, bu oluşumları ev ve kale (Üçhisar Kalesi gibi) olarak kullanmak üzere şekillendirmiş ve hatta Kaymaklı ve Derinkuyu gibi tamamı yer altında olan şehirler de ilk dönem Hristiyanları tarafından saklanma yeri olarak kullanılmıştır. Kayseri civarı, bu bölgeye geçiş kapısı gibidir.
İlginizi Çekebilir
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Antalya
    Antalya, tarihi ve doğal güzellikleri, harika plajları ve lezzetli yemekleri ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen bir turistik şehir. Buraya gelip görebileceğiniz o kadar çok şey var ki, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz için burada size baz...
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Alanya
    Alanya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan turistik bir şehirdir. Muhteşem plajları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Bodrum
    Bodrum, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer alan Muğla ilinin en önemli turistik merkezlerinden biridir. Turkuaz rengi denizi, güneşli havası, tarihi kalıntıları ve eğlenceli gece hayatıyla Bodrum, yılın her dönemi turistlerin ilgisini çekmektedir.
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Çeşme
    Bir yaz tatili için tercih edebileceğiniz en özel yerlerden biri olan Çeşme, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, plajları ve lezzetleriyle sizi büyüleyecek. İzmir'in batısında yer alan bu şirin ilçe, tarihi dokusu ve eşsiz manzarası ile tatilinizi unutulmaz kılacak.
  • Bilgilendirme - 2024 Trafik Cezaları Ne Kadar
    Yeni yıl ile beraber sürücüler 2024 trafik cezaları ne kadar gibi sorgulamalar yapmakta. Fiyatları her yıl değişebilen para cezaları gereği sürücülerin güncel rakamlardan haberdar olması önem kazanıyor.
Whatsapp Telefon